Karpuzda Neler Var, Neleeee…eR!
“ Yeşil mantolu, kırmızı entarili, siyah düğmeli” bilin bakalım bu ne? Elbette karpuz 😉
O hem kahvaltınız, hem de ana yemeğiniz olabilir. Yaz sıcaklarında serin bir dilim karpuzun damağınızda bıraktığı tatlı serinliğin yerini dolduran başka hiçbir şey yok değil mi? Üstelik tek marifeti bu muhteşem tadı değil…
İşte karşınızda bütün marifet ve şifasıyla ayın meyvesi karpuz:
1) Çok iyi bir idrar söktürücüdür. Böbrekleri çalıştırır ve temizler.
2) Vücuttaki atık maddeleri, bağırsakları ve kanı temizler.
3) İçinde mühim miktarda tabii şeker bulundurur. Bu özelliği ile diyet yapanların gözdesidir. Çünkü canınız tatlı istediğinde bir dilim karpuz yerseniz, bu iştahı bastırır.
O koca yuvarlağı alıp tepesinden başlanıp bir güzel dilim şeklinde kesilir. Sonra o dilim ele alınıp, karpuzun suyu yanaklardan aka aka yenir. Karpuz dediğin böyle yenir yahu!
4) Kalbi koruyucudur.
5) Vücuda zindelik, serinlik ve ferahlık verir.
6) Karpuzla cilt lekelerinden kurtulabilirsiniz…
7) Kansere karşı koruma hususiyeti olan likopen maddesi barındırır.
8) Halsizliğe ve yorgunluğa çok iyi gelir.
Bu arada karpuz, süsleme sanatı için de insanların bir numaralı gözdesi olmuştur. On çekirdeğinde on marifet!
#KarpuzunGizemliGücü, #Karpuz, #Meyve, #Sağlık, #Fayda, #Yarar, #TürkiyeÇocukDergisi, #TürkiyeÇocuk, #Çocuk